top of page

Spelling-spelletjes voor groep 3

Leuke spelling-spelletjes om met groep 3 te spelen:

1. Wisbordjes - geef elk kind een wisbordje. Noem een dictee-woord op en laat de kinderen dit op hun wisbordje schrijven en daarna omhoog houden. Je kan eventueel ook telkens een kind een woord op laten noemen uit een bepaalde spellingscategorie.

2. Ren je rot - hang drie of vier spellingcategorieƫn in de klas op (A4'tje). Noem een woord van een van de spellingcategorieƫn op en laat de kinderen naar de goede categorie lopen. Dit spel is het makkelijkst te spelen in een speelzaal.

3. Memo op voorhoofd - laat de kinderen op een memoblaadje een woord schrijven. Dit woord plakken ze daarna op hun hoofd. Hierna gaan de kinderen door de klas lopen en van iedereen die ze tegenkomen noemen ze het woord op.

4. Placemat - zorg per groepje kinderen voor het placemat-format. Laat de kinderen in het midden een letter op schrijven of een spellingcategorie. Hierna gaan de kinderen in hun eigen vak zoveel mogelijk woorden bedenken met die letter of die spellingcategorie.

5. Foto's - zorg voor verschillende foto's van een bepaalde spellingcategorie (bijvoorbeeld bij de -ooi, -aai, -oei woorden; loei, mooi, foei). De kinderen moeten daarna door het bekijken van de foto's raden welke spellingcategorie het is.

6. Dic-tweetjes - laat de kinderen bij elkaar een dictee afnemen. Ze kunnen of zelf woorden verzinnen of kijken in hun werkboekje / veilig en vlot boekje.

7. Hoepels - woordkaarten maken met verschillende woorden en verschillende hoepels neerleggen met een spellingcategorie of een letter erin. De kinderen moeten daarna de woordkaarten in de goede hoepel neerleggen.

8. Klappen / ritmestokjes - woordjes stampen / flitsen door na elke letter/lettergreep/woord te klappen of met een ritmestokje te tikken.

9. Scrabble - zet op het bord enkele letters neer en daarbij een getal. Het getal staat voor hoeveel punten een bepaalde letter waard is. Laat de kinderen hierna met de letters zoveel mogelijk woorden verzinnen. Wie heeft de meeste punten?

10. Galgje - galgje spelen op het bord of door gebruik te maken van Gynzy Galgje. Voeg bij Gynzy galgje je eigen kernwoorden in en oefenen maar!

11. Woorden op het raam schrijven - zorg voor een paar raamstiften en schrijf een letter of een spellingcategorie op het raam. De kinderen mogen hieronder alle woorden die ze kunnen verzinnen opschrijven.

12. Pim Pam Pet - draai een letter met het spel Pim Pam Pet en laat de kinderen zoveel mogelijk woorden opschrijven met deze letter. (om het moeilijk te maken kan je ook zeggen dat je woorden moet verzinnen waarbij achteraan de letter moet staan.)

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Zoeken op tags
Volg mij
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page